Δυσάρεστες εκπλήξεις για ιδιοκτήτες η προανάρτηση των κτηµατολογικών στοιχείων.

Συνιδιοκτήτες» µε το Δηµόσιο και τους δήµους εµφανίζονται ορισµένοι κάτοχοι ακινήτων όσο προχωρά η διαδικασία κτηµατογράφησης της χώρας, αλλά και η κατάρτιση του εθνικού κτηµατολογίου µέσω της έναρξης των επόµενων σταδίων για περιοχές οι οποίες είχαν κτηµατογραφηθεί παλαιότερα. Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις οι υπό αµφισβήτηση εκτάσεις δεν εντάσσονται στον αστικό ιστό, δεν λείπουν και εκείνες οι οποίες, αν και υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας, που χρονολογούνται έναν αιώνα πίσω, εµφανίζονται ως δηµοτικά κτήµατα, παρόλο που βρίσκονται σε πολύ κεντρικές γειτονιές ακόµα και της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους μια τέτοια δυσάρεστη έκπληξη φαίνεται ότι έκρυβε η ολοκλήρωση της διαδικασίας της προανάρτησης των κτηµατολογικών στοιχείων για τον ∆ήµο Αθηναίων, η οποία τελείωσε πριν από λίγους µήνες, και πλέον ο χρόνος µετρά αντίστροφα για την έναρξη της διαδικασίας ανάρτησης, η οποία αναµένεται να ξεκι-νήσει στα μέσα Φεβρουαρίου 2020. Αρκετοί ιδιοκτήτες στην περιοχή η οποία ονομάζεται Κουντουριώτικα και βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του Δήμου Αθηναίων, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, είδαν τα σπίτια τους να αποτελούν αντικείμενο διεκδίκησης από τον Δήμο Αθηναίων και να απορρίπτονται οι δηλώσεις ιδιοκτησίας τους.

Αυτό επισημαίνει στο «Έθνος της Κυριακής» η δικηγόρος Σοφία Τζαβέλλα, η οποία έχει αναλάβει ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις. «Πολλοί ιδιοκτήτες με μεγάλη τους έκπληξη είδαν την ακίνητη περιουσία τους να “κάνει φτερά” κατά τη διαδικασία της προανάρτησης για τον Δήμο της Αθήνας, με τις δηλώσεις τους να έχουν απορριφθεί και την κυριότητα επί των ακινήτων τους να έχει αποδοθεί στον Δήμο Αθηναίων» τονίζει η κυρία Τζαβέλλα.

Διαβάστε όλο το άρθρο της εφημερίδας Έθνος εδώ.

https://www.ethnos.gr/oikonomia/82424_koyntoyriotika-synidioktitis-dimosio-os-dia-mageias-se-hiliades-akinita