Με τροπολογία ξεμπλοκάρει η κυβέρνηση την επένδυση στην Κασσιόπη της Κέρκυρας.

Με τροπολογία η κυβέρνηση επιχειρεί να ξεμπλοκάρει την επένδυση «Ερημίτης» της NCH Capital στην Κασσιόπη της Βόρειας Κέρκυρας.


Για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης του έργου εκκρεμούσε η έγκριση της υψομετρικής μελέτης των κοινόχρηστων δρόμων στην πολεοδομούμενη ζώνη, για την οποία έχει κατατεθεί αίτημα του επενδυτή από τον περασμένο Σεπτέμβριο στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

Όμως παρότι το δημοτικό συμβούλιο, σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητική Διαδικασίας έπρεπε να έχει απαντήσει εντός 60 ημερών, η σχετική απόφαση δεν ελήφθη.

Έτσι, η τροπολογία που κατατέθηκε απόψε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τροποποιεί άρθρα του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού και προβλέπει ότι στην περίπτωση εμβληματικών επενδύσεων, για την κατασκευή (ή τη λειτουργία) των οποίων απαιτούνται διανοίξεις ή διαμορφώσεις οδών, οι αρμοδιότητες της έγκρισης υψομετρικής μελέτης οδών και της έκδοσης των σχετικών βεβαιώσεων που απαιτούνται για την έκδοση οικοδομικών αδειών θα ασκούνται από τον υπουργό Υποδομών.

Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση, η συγκεκριμένη διάταξη αφορά και εκκρεμείς αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες πριν την έναρξη ισχύος των συγκεκριμένων ρυθμίσεων.

Διαβάστε εδώ την τροπολογία

https://www.google.gr/amp/s/www.tovima.gr/2020/02/05/politics/me-tropologia-ksemplokarei-i-kyvernisi-tin-ependysi-stin-kassiopi-tis-kerkyras/amp/