Με τη συνεργασία των μηχανικών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα οι φάκελοι για τα σχολεία.

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να συνεδριάσει η σχολική επιτροπή και ένα από τα σοβαρά θέματα που θα την απασχολήσουν είναι η συμπλήρωση των φακέλων για τα περισσότερα σχολεία του νησιού.

Θα ζητηθεί η βοήθεια του Τεχνικού Επιμελητηρίου για να συμπληρωθούν όλα τα στοιχεία

Τα μέλη της σχολικής επιτροπής είναι σε συνεργασία για όλα τα προβλήματα τα οποία θα ξεδιπλωθούν το επόμενο διάστημα σε μια προσπάθεια να βοηθήσει το ΤΕΕ και οι τεχνικές υπηρεσίες της αυτοδιοίκησης.

Εκκρεμούν οι μελέτες για τα σχολεία που επλήγησαν από το σεισμό του Οκτωβρίου του 2018

Είναι γνωστό εδώ και ένα περίπου χρόνο ότι για να διατεθούν πιστώσεις πρέπει να σταλούν στα αρμόδια υπουργεία μελέτες για κάθε σχολείο που έχει υποστεί ζημιά από το σεισμό του Οκτωβρίου του 2018.

Παρότι έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για την αναγκαιότητα, σε επίπεδο πράξης δεν έχουμε έτοιμους φακέλους. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας με τους μηχανικούς που έχουν δεν συνδράμουν για τα σχολεία μας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης γονέων είναι σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της σχολικής επιτροπής με σκοπό να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις γιατί η έλλειψη φακέλων για τα σχολεία είναι εμπόδιο στη χρηματοδότησή τους από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο κ. Δ. Γεωργάνος δήλωσε στον –Ε- ότι για τα 77 σχολεία του νησιού πρέπει να συμπληρωθούν ή να γίνουν καθ΄ ολοκληρία οι φάκελοι με όλα τα στοιχεία τους. Επίσης σημείωσε πως θα μπορούσε να συγκροτηθεί ένα μόνιμο συνεργείο του Δήμου το οποίο θα ασχολείται αποκλειστικά με τις συντηρήσεις των σχολικών μονάδων και να αποτελείται από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, χτίστες κλπ.

Η συζήτηση με το Τεχνικό Επιμελητήριο και το παράρτημα της Ζακύνθου θα γίνει επίσημα το επόμενο διάστημα για να υπάρξει και απάντηση. Το ΤΕΕ

θα μπορούσε να αναλάβει την προετοιμασία των φακέλων των σχολείων και σε συνεργασία με τους μηχανικούς του Δήμου να δουλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε ο κ. Διονύσιος Γεωργάνος.

Μέχρι τα τέλη του έτους προτάσεις για το πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης

Ανάμεσα στα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι και η υλοποίηση των προγραμμάτων για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων.

Το πρόγραμμα λήγει τα τέλη του 2020 και μέχρι τότε η Ζάκυνθος πρέπει να ετοιμαστεί και να υποβάλλει προτάσεις για να μην χάσει αυτή την ευκαιρία.

Πηγή: ermisnews.gr