Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ: Υποβλήθηκαν 8.797 αιτήσεις.

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε αργά χθες το βράδυ το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με την πορεία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ»  για τις περιφέρειες Ανατολικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θράκης, Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας.

Το υπουργείο παραδέχεται εκ νέου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλατφόρμα, γνωστοποιεί τον αριθμό των αιτήσεων που έχουν ήδη υποβληθεί, ενώ ενημερώνει ότι εξετάζει τη δυνατότητα να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για τον β’ κύκλο του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

  • Στις 21.30 είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες υποβολής για 8.797 αιτήσεις, έχουν δεσμευτεί 118 εκατ. ευρώ και μέσα στην πλατφόρμα βρίσκονται 17.863 χρήστες
  • Λόγω της μεγάλης συμμετοχής η πλατφόρμα εξακολουθεί να αποκρίνεται με καθυστέρηση και χρειάζεται υπομονή από τους χρήστες. Η εταιρεία που διαχειρίζεται την πλατφόρμα είχε διαβεβαιώσει εγγράφως στις 12/9 για την πλήρη ετοιμότητα του πληροφοριακού συστήματος και θα εργαστεί όλη τη νύχτα για να βελτιώσει τη ταχύτητα και τη λειτουργικότητα του συστήματος.
  • Επιπλέον λόγω της ταχύτατης απορρόφησης των προβλεπόμενων πόρων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξετάζει τη δυνατότητα να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος.