Σεισμός στην Αλβανία: Κτίρια κομμένα στη μέση – Ανυπολόγιστες υλικές ζημιές.

Τον απόλυτο τρόμο σκόρπισε η διπλή ισχυρή σεισμική δόνηση, που έπληξε την Αλβανία το απόγευμα του Σαββάτου, η οποία μάλιστα, έγινε αισθητή σε πολλά σημεία της Ελλάδας.

Με διαφορά μόλις 11 λεπτών, οι δύο απανωτοί σεισμοί 5,6 και 5,3 Ρίχτερ, τραυμάτισαν 105 ανθρώπους, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Ογκέρτα Μαναστιρλίου ενώ εξ’αυτών οι 21 παρέμειναν για νοσηλεία χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Συνολικά επτά κτίρια υπέστησαν ζημίες στα Τίρανα και το Δυρράχιο και περίπου 130 σπίτια έχουν ρωγμές και ζημιές σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας, στο Δυρράχιο, στο Φιέρι και στο Ελμπασάν,  όπως αναφέρει ο αλβανικός τύπος.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, κάποια σπίτια και άλλα κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, αλλά δεν έχουν καταρρεύσει. Αρχικά, τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για 10 κτίρια που κατέρρευσαν σε ένα χωριό κοντά στην πρωτεύουσα.

«Ο ισχυρότερος σεισμός των τελευταίων 20-30 χρόνων»

«Δεν υπάρχουν νεκροί», είχε διαβεβαιώσει, νωρίτερα χθες, Σάββατο, τοαπόγευμα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Αλμπάνα Κατζάι.

Στα Τίρανα όπως και στο Δυρράχιο πολλά ήταν τα κτίρια που εμφάνισαν ρωγμές. Εικόνες πανικού επικράτησαν στα σούπερ μάρκετ της περιοχής με τα προϊόντα να βρίσκονται σκορπισμένα στο έδαφος και τα ράφια άδεια.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι υπήρχαν σταθμευμένα αυτοκίνητα, που είχαν υποστεί ζημιές καθώς έπεσαν επάνω τους τούβλα, που κατέρρεαν από την πρόσοψη ενός κτιρίου.

Στο πανεπιστήμιο της περιοχής, ζημιές έχει υποστεί το κτίριο που στεγάζει το τμήμα Γεωλογίας.

Φωτογραφία EMSC

https://www.in.gr