Ένα βιώσιμο σπίτι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από σκουπίδια.

Ένα βιώσιμο οικολογικό σπίτι είναι ένα σπίτι φιλικά σχεδιασμένο προς το περιβάλλον, κατασκευασμένο με υλικά και τεχνολογία που μειώνει τόσο την αποβολή βλαβερών αερίων προς το περιβάλλον όσο και τις ενεργειακές ανάγκες του σπιτιού. Είναι αξιοσημείωτο το πώς ένα σπίτι φτιαγμένο από σκουπίδια και άμμο, μπορεί να γίνει τόσο όμορφο…

Το συγκρότημα κτιρίων Earthship που βρίσκεται στην κωμόπολη Taos στο Νέο Μεξικό περιλαμβάνει σπίτια που είναι 100% φιλικά προς το περιβάλλον. Όσο και αν σας ακούγεται απίστευτο, τα σπίτια αυτά παράγουν το δικό τους νερό, φαγητό και ενέργεια.

Η περιβαλλοντική κοινότητα αποτελείται από πάνω από 70 βιώσιμα οικολογικά σπίτια, το καθένα φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά, όπως μπουκάλια, κουτάκια μπύρας και ελαστικά αυτοκινήτων. Όλα αυτά χρησιμοποιούνται ως τούβλα, ενώ οι τοίχοι γεμίζουν με χώμα ή άμμο. 

Το νερό της βροχής συγκεντρώνεται στη σκεπή το οποίο και αποθηκεύεται ώστε μετά από επεξεργασία να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του σπιτιού. Παράλληλα, το νερό αυτό χρησιμοποιείται για τον κήπο στον οποίο παράγονται φρούτα και λαχανικά προς κατανάλωση. Όσο για την ενέργεια… Οι επίπεδοι ηλιακοί συλλέκτες απορροφούν διάχυτο ηλιακό φως και την παράγουν σε αφθονία.

Δείτε το βίντεο εδώ. https://www.newsit.gr/paraxenes-eidhseis/ena-viosimo-spiti-ftiagmeno-eks-oloklirou-apo-skoupidia/2523523/