Ένα σπίτι φτιαγμένο μόνο από μπουκάλια…

Το χτίσιμο ενός σπιτιού είναι στόχος πολλών ανθρώπων. Οι υποψήφιοι κατασκευαστές συχνά το βλέπουν σαν σύμβολο αυτοδυναμίας και εφευρετικότητας και έχουμε δείξει κατά καιρούς πολλά αξιόλογα DIY σπίτια τα οποία είναι στην πραγματικότητα κατοικήσιμα. Σήμερα θα δούμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτήρια που έχουμε παρουσιάσει ποτέ, το σπίτι του Edouard T. Arsenault στη Νήσο του Πρίγκιπα Εδουάρδου στον Καναδά.

Το σπίτι του είναι φτιαγμένο από ένα υλικό που οι περισσότεροι άνθρωποι πετάνε στα σκουπίδια ή στέλνουν για ανακύκλωση στην καλύτερη περίπτωση. Από απόσταση, το σπίτι μοιάζει να έχει χτιστεί με πέτρες.

Το σπίτι έχει χτιστεί σχεδόν αποκλειστικά με μπουκάλια.

Ολόκληρο το σπίτι έχει φτιαχτεί με γυάλινα μπουκάλια σε διάφορα μεγέθη και χρώματα, τα οποία έχει συλλέξει ο Arsenault και προσεκτικά συναρμολογήθηκαν μέσα στο κτήριο όπως μπορείτε να δείτε εδώ. Γενικά, χρειάστηκαν περίπου 12.000 μπουκάλια, τα οποία συλλέχθηκαν προσωπικά από τον Arsenault και 85 σακιά τσιμέντο για να τα κρατήσει μαζί. Χρειάστηκαν 6 μήνες για να χτιστεί το σπίτι και ολοκληρώθηκε το 1980.

Ο Arsenault το έχτισε μόνος του σε ηλικία 66 ετών, αφού είδε ένα άλλο κτήριο από μπουκάλια σε μια καρτ ποστάλ που του είχε στείλει η κόρη του. Το σπίτι μετράει 26 τετραγωνικά μέτρα και οι εσωτερικοί και εξωτερικοί τοίχοι έχουν φτιαχτεί από μπουκάλια.

Δείτε όλο το άρθρο εδώ. https://www.travelstyle.gr/