Το ιδιαίτερο έργο της αναπαλαίωσης κτιρίων.

Πρόσφατα το γραφείο μας προχώρησε στην περιοχή των Αγραφών στην αποκατάσταση παλαιού κτιρίου με επεμβάσεις που αφορούσαν τοπικές επισκευές των δομικών στοιχειών καθώς και την αντικατάσταση των επιχρισμάτων σε όλο το εύρος της τοιχοποιίας. Παράλληλα έγινε αντικατάσταση στέγης και ενδιάμεσων διαχωριστικών διαζωμάτων (ξύλινα δάπεδα).

Η δύσκολη δουλειά της αναπαλαίωσης

Με αφορμή το συγκεκριμένο έργο και με δεδομένο το ενδιαφέρον που υπάρχει από αρκετούς πολίτες θα πρέπει να επισημάνουμε ορισμένα πράγματα.

Είναι μια ανακαίνιση η οποία περιλαμβάνει εργασίες ανακατασκευής τμημάτων του σπιτιού με υλικά απομίμησης παλαιών υλικών ή και υλικά που ακόμα υπάρχουν. Πολλές φορές η αναπαλαίωση ενός σπιτιού μπορεί να έχει πολλούς περιορισμούς μιας και μπορεί να έχει χαρακτηριστεί από το κράτος διατηρητέο.

Κάθε αναπαλαίωση είναι ιδιαίτερο έργο και πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή.

Είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά η αναπαλαίωση και πρέπει να γίνετε από πολύ έμπειρους μηχανικούς και συνεργεία. Απαιτούνται ειδικά υλικά και πολλές φορές σπάνια. Λόγω του ότι επί το πλείστον αυτά τα κτίρια είναι πολύ παλαιά, είναι αναγκαία η στατική ενίσχυσή τους και ο έλεγχος της σταθερότητάς του στο έδαφος.

*Ο Νίκος Κορακιανίτης είναι Πολιτικός μηχανικός και Ιδιοκτήτης του Τεχνικού γραφείου LAISERGO.