15 Εντυπωσιακά Σπίτια που θα σας Κόψουν την Ανάσα!

Σπίτι κοχύλι

1
2

Βρίσκεται στο Μεξικό. Αυτό το εκπληκτικό σπίτι αποτελείται από τοίχο με όμορφο ψηφιδωτό και χρώματα του ουράνιου τόξου.

2. Σπίτι με φούσκες

3

Ανήκει στον σχεδιαστή μόδας Pierre Cardin. Έχει τρεις πισίνες, ένα αμφιθέατρο 500 θέσεων και πανέμορφη θέα στη Μεσόγειο.

3. Σπίτι του Skateboard

4
5

Ανήκει σε έναν πρώην πρωταθλητή skater. Όλες οι επιφάνειες εντός και εκτός σπιτιού, είναι κατάλληλες για πατινάζ.

4. Σπίτι εκκλησία

6

Βρίσκεται στην Ολλανδία. Το σπίτι μετατράπηκε από καθολική εκκλησία χτισμένη το 1870, σε όμορφο χώρο με σοφίτα.

5. Σπίτι των Flintstones

7
8

Ανήκει στον Dick Clark. Έχει ένα υπνοδωμάτιο, δύο μπάνια και όλα είναι φτιαγμένα από πέτρα.

6. Γυάλινο σπίτι

9

Σε αυτό το σπίτι στην Ιαπωνία, τόσο οι εσωτερικοί όσο και οι εξωτερικοί τοίχοι είναι κατασκευασμένοι εξ ολοκλήρου από γυαλί. Το μόνο δωμάτιο σε ολόκληρο το σπίτι που έχει μη διαφανή τοίχο, είναι το μπάνιο!

7. Σπίτι αεροπλάνο

10
11

Η Joanne Ussery, είχε αγοράσει ένα κινητό σπίτι δίπλα σε μια λίμνη. Ωστόσο, όταν αυτό κάηκε, αγόρασε αυτό το εγκαταλελειμμένο Boeing 727 για να το αντικαταστήσει!

8. Σπίτι παπούτσι

12

Αυτό το σπίτι, βρίσκεται μέσα στο δρόμο στην Πενσυλβανία. Έχει αλλάξει ιδιοκτήτες, αλλά επί του παρόντος είναι ανοιχτό σε εποχιακή βάση, για ξενάγηση!

9. Σπίτι τσαγιέρα

13
14

Αν και δεν χρησιμοποιείται πλέον σήμερα, αυτό το σπίτι τσαγιέρα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ως βενζινάδικο το 1922 και εξακολουθεί να στέκεται μέχρι και σήμερα!

10. Συρόμενο Σπίτι

15

Αυτό το σπίτι βρίσκεται στην Αγγλία. Η εξωτερικές επιφάνειες από ξύλο απομακρύνονται, αποκαλύπτοντας ένα εξωτερικό περίβλημα από γυαλί.

11. Σπίτι μανιτάρι

16
17

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό το σπίτι φαινόταν φυσιολογικό όταν το αγόρασε ο αρχιτέκτονας Terry Brown. Αυτός και 35 από τους φοιτητές του έμειναν εκεί για κάποια χρόνια, προσθέτοντας πράγματα που το έκαναν μοναδικό.

12. Σπίτι κύβος

18

Κάθε ένα από αυτά τα σπίτια κύβους, έχει τρεις ορόφους με δωμάτια σε σχήμα πυραμίδας. Ο Ολλανδός αρχιτέκτονας Pier Blom, ήθελε να μοιάζουν με δάσος αφηρημένων σύγχρονων δέντρων τέχνης.

13. Σπίτι μυστηρίου

19
20

Αυτό το διάσημο σπίτι έχει πολλές παράξενες ιδιορρυθμίες, από πόρτες που δεν οδηγούν πουθενά, μέχρι σκάλες που οδηγούν κατ’ ευθείαν στην οροφή. Το σπίτι είναι ανοικτό για το κοινό.

14. Το μικρότερο σπίτι του κόσμου

21

Σχεδιασμένο από έναν πρόσφυγα στη Γερμανία, που είχε συνηθίσει να μην έχει πολύ χώρο. Διαθέτει ένα δωμάτιο με αρκετό χώρο για να καθίσεις ή να ξαπλώσεις.

15. Σπίτι στο χείλος του γκρεμού

22
23

Αν και δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα, η φιλοσοφία είναι να κρέμεται από την άκρη ενός γκρεμού και να έχει γυάλινους τοίχους που έχουν θέα στον ωκεανό.

Credit: BrightSide