ΤΕΕ Κέρκυρας: Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών.


Με τη συμμετοχή των μηχανικών να φτάνει σε ποσοστό 70%, περίπου, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το βράδυ οι εκλογές στο Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για την ανάδειξη των νέων οργάνων Διοίκησης.

Η ψηφοφορία διήρκεσε από τις 8 το πρωί έως τις 7 το βράδυ και διεξήχθη σ’ ένα πολύ καλό κλίμα, στα Γραφεία του Π Τμήματος τα οποία είχαν διαμορφωθεί σε ένα μεγάλο εκλογικό κέντρο.

Τα αποτελέσματα εκδόθηκαν ηλεκτρονικά και η διαδικασία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

  1. Για την Αντιπροσωπεία του Π. Τμήματος Κέρκυρας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εφορευτικής Επιτροπής, την πρώτη θέση κατέλαβε ο συνδυασμός Προοδευτική Ενότητα Μηχανικών Κέρκυρας (ΠΕΜΚ), που συγκέντρωσε ποσοστό 42,29%, και καταλαμβάνει τις 11 από τις 25 έδρες της Αντιπροσωπείας.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο συνδυασμός Δημοκράτες Κερκυραίοι Μηχανικοί [ΔΗ.ΚΕ.Μ.] με ποσοστό 34,29% και 9 έδρες, την τρίτη θέση ο Συνδυασμός Ενότητα για την Ανατροπή, με ποσοστό 12,86% και 3 έδρες, την τέταρτη θέση ο Συνδυασμός ΔΥΝ.Α.ΜΗ, με ποσοστό 6% και μία έδρα, ενώ 1 έδρα καταλαμβάνει η Πανεπιστημονική με ποσοστό 4,57%.

Ειδικότερα τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Ψήφισαν [για τα τοπικά όργανα] : 358
΄Εγκυρα: 350
΄Ακυρα: 3
Λευκά: 5

Έλαβαν:

• Προοδευτική Ενότητα Μηχανικών Κέρκυρας [ΠΕΜΚ]: 148 ψήφους
• Δημοκράτες Κερκυραίοι Μηχανικοί [ΔΗ.ΚΕ.Μ]: 120 ψήφους
• ΕΝΟΤΗΤΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ: 45 ψήφους
• ΔΥΝ.Α.ΜΗ Δυναμικοί Αδέσμευτοι Κέρκυρας: 21 ψήφους
• Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών : 16 ψήφους

  1. Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο Μελών ΤΚ/ΤΕΕ

Την πρώτη θέση κατέλαβε ο συνδυασμός Δημοκράτες Κερκυραίοι Μηχανικοί [ΔΗ.ΚΕ.Μ.] με ποσοστό 39,63%, τη δεύτερη θέση η Προοδευτική Ενότητα Μηχανικών Κέρκυρας (ΠΕΜΚ), με ποσοστό 34,37%, την τρίτη θέση ο Συνδυασμός Ενότητα για την Ανατροπή με ποσοστό 17,96%, ενώ την τέταρτη θέση ο Συνδυασμός ΔΥΝ.Α.ΜΗ, με ποσοστό 8,05%.

Ψήφισαν [για τα τοπικά όργανα] : 358
΄Εγκυρα: 323
΄Ακυρα: 5
Λευκά: 30

Έλαβαν:
• Δημοκράτες Κερκυραίοι Μηχανικοί [ΔΗ.ΚΕ.Μ]: 128 ψήφους
• Προοδευτική Ενότητα Μηχανικών Κέρκυρας [ΠΕΜΚ]: 111 ψήφους
• ΕΝΟΤΗΤΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ: 58 ψήφους
• ΔΥΝ.Α.ΜΗ Δυναμικοί Αδέσμευτοι Κέρκυρας: 26 ψήφους

Τις επόμενες ημέρες η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, που εδρεύει στην Αθήνα, θα εκδώσει τα επίσημα αποτελέσματα και θα ανακηρύξει τους εκλεγέντες. Αμέσως μετά θα συνέλθει σε ειδική συνεδρίαση η 25μελής Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Κέρκυρας, η οποία αφού πρώτα εκλέξει το Προεδρείο της, θα εκλέξει το νέο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, τον Αντιπρόεδρο τον Γραμματέα και τα υπόλοιπα 6 μέλη της Διοίκησης για την προσεχή τετραετία.