Το εντυπωσιακό κάστρο των αγγέλων στη Ρώμη.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της Ρώμης που μένουν πάντα χαραγμένα στη μνήμη των τουριστών είναι το Castel Sant’Angelo, που λανθασμένα αποκαλείται «κάστρο των αγγέλων«, η σωστή μετάφραση είναι «Κάστρο του Αγίου Αγγέλου» .

Το κάστρο βρίσκεται στη δεξιά όχθη του Τίβερη, πολύ κοντά στο Βατικανό, και ο αριθμός των επισκεπτών έχει αυξηθεί δραματικά από όταν το μνημείο χρησιμοποιήθηκε στην ταινία Άγγελοι και Δαίμονες με τον Τομ Χανκς.

Το εντυπωσιακό κάστρο των αγγέλων στη Ρώμη

Οι εργασίες για την κατασκευή του ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας  Αδριανού το 125 μ.Χ. και ολοκληρώθηκαν από τον Αντωνίνο το 139. Εκτός του ότι είναι ένα μαυσωλείο, δηλαδή ένα ταφικό μνημείο για τον Αδριανό και τη σύζυγός του Sabina, το Castel Sant’Angelo στεγάζει τα λείψανα αρκετών Ρωμαίων αυτοκρατόρων, συμπεριλαμβανομένων Μάρκου Αυρήλιου και του Καρακάλλα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχει ένας μυστικός διάδρομος, που το ενώνει με το Βατικανό. Ο διάδρομος Pasetto di Borgo δεν είναι ανοιχτός στο κοινό, αλλά μάθετε ότι έχει χρησιμοποιηθεί ως έξοδος διαφυγής κάποιων Παπών κατά την διάρκεια δύσκολων στιγμών.

Το εντυπωσιακό κάστρο των αγγέλων στη Ρώμη

Το κάστρο χρησιμοποιήθηκε ως φρούριο, ως φυλακή και κατέληξε το 1925 να αποτελεί ένα μουσείο με δωμάτια είναι γεμάτα από συλλογές ζωγραφικής και έργα τέχνης. Εσωτερικά το κάστρο δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο αλλά η θέα είναι εκπληκτική και συχνά οργανώνονται και συναυλίες.

Το εντυπωσιακό κάστρο των αγγέλων στη Ρώμη

Τα βλέμματα επίσης τραβάει και η γέφυρα μπροστά από το κάστρο που τα αγάλματα στα αριστερά και δεξιά της την κάνουν ακόμα πιο τέλεια για φωτογραφίες!

Τέλος, μετά την επίσκεψη μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το Βατικανό, που είναι λιγότερο από 10 λεπτά μακριά.

https://www.travelstyle.gr/castel-santangelo-kastro-aggelwn-rwmh/