Δ. Αθηναίων: Αορίστου χρόνου 147 συμβασιούχοι -παρατασιούχοι .

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα από την https://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/apokleistiko-d-athinaion-aoristoy-chronoy-147-symvasioychoi-paratasioychoi-apofasi/

Την ΑΠΟΦΑΣΗ  του Πρωτοδικείου Αθηνών για μετατροπή των συμβάσεων 147 παρατασιούχων -συμβασιούχων του τομέα καθαριότητας του δήμου Αθηναίων σε αορίστου χρόνου δημοσιεύει η aftodioikisi.gr.

Συγκεκριμένα, όπως είχε γράψει η ιστοσελίδα, με την υπ’ αριθμόν 2395/2019 απόφασή του το Δικαστήριο έκρινε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι (δικηγόρος ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος) ήταν αορίστου χρόνου από την πρώτη ημέρα που εργάσθηκαν καθώς κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Επιπλέον, η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι οι 147 θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες του στον δήμο Αθηναίων μέχρι η απόφαση να καταστεί τελεσίδικη (εφετειακή).

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο, η δημοτική Αρχή της Αθήνας έχει τη δυνατότητα να μην προσφύγει σε δεύτερο βαθμό κατά της απόφασης και οι συμβάσεις των 147 εργαζόμενων να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου με την Πρωτόδικη απόφαση.