Εθνικό Μουσείο του Κατάρ – Αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Ζαν Νουβέλ.

Το Εθνικό Μουσείο του Κατάρ, ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτόνημα του Ζαν Νουβέλ εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο με μεγαλοπρέπεια και με το Bloomberg να σημειώνει πως είναι το σημαντικότερο μουσείο της Μέσης Ανατολής αυτή τη στιγμή.  

Μετά από 18 χρόνια εργασιών και εμπνευσμένο από το σχήμα των ρόδων της ερήμου, το επιβλητικό κτίριο δεσπόζει στη Ντόχα, κοντά στο αεροδρόμιο.   Το Εθνικό Μουσείο θα είναι ανοικτό σε όλους, δήλωσε η πρόεδρος των μουσείων του εμιράτου, βεβαιώνοντας ότι ο αποκλεισμός που επιβλήθηκε από τη Σαουδική Αραβία και τους συμμάχους της δεν επηρέασε την επίτευξη του σχεδίου.  

«Το Κατάρ έγινε πολύ πιο ισχυρό από τον Ιούνιο του 2017. Οι πολίτες προάσπισαν την αξιοπρέπειά τους και την αλήθεια με συνέπεια την ενίσχυση της χώρας», δήλωσε ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπεν Χαμάντ Αλ-Θάνι.   Το φουτουριστικό κτίριο των 52.000 τ.μ. εγκαινιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας λαμπρής τελετής στην οποία παρέστησαν ο σεΐχης του Κουβέιτ Σαμπάχ αλ-‘Αχμαντ αλ-Τζαμπέρ αλ-Σαμπάχ, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, η σύζυγός του Κάρλα Μπρούνι, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ, διασημότητες όπως η Ναόμι Κάμπελ, η Βικτόρια Μπέκαμ, ο προπονητής ποδοσφαίρου Χοσέ Μουρίνιο.

Πηγή: www.lifo.gr