Χριστουγεννιάτικες εγκαταστάσεις και στολισμοί!

Πέρα από τα προβλήματα της καθημερινότητας υπάρχουν και οι όμορφες στιγμές όπου οι μηχανικοί δείχνουμε την φαντασία στην πιο όμορφη εποχή. Τα Χριστούγεννα.
Στολισμένα δέντρα και δρόμοι που θυμίζουν λεωφόρους με φώτα, βγάζουν τον κόσμο από την γκρίζα καθημερινότητα και τον γεμίζουν με αισιοδοξία και χαρά.
Να σταθώ σε δυο μέρη που είδα πρόσφατα και πραγματικά εντυπωσιάστηκα.

Η Μόσχα είναι το καλύτερο μέρος για να γιορτάσει κανείς τα Χριστούγεννα στη Ρωσία. Το φεστιβάλ των Χριστουγέννων ξεκινά από την πλατεία Manezh, όπου στεγάζονται ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα – η μεγάλη, λαμπερή μπάλα με χιλιάδες LED φώτα. Η συγκεκριμένη μπάλα δεν έχει μόνο διακοσμητικό χαρακτήρα αφού, διαθέτει πίστα στην οποία θα μπορούν οι επισκέπτες να χορέψουν και να περπατήσουν μέσα σε αυτήν.
Μια απλή ιδέα αλλά εντυπωσιακή!


Να πάω και στην Βενετία όπου έχει φορέσει εδώ και καιρό τα γιορτινά της. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τη γοτθική αρχιτεκτονική της πόλης, τα πολύχρωμα στολισμένα κτίρια και τις εντυπωσιακές πλατείες.

Η Κέρκυρα.


Αν και δεν συνηθίζω στα άρθρα μου να αναφέρομαι στα αυτοδιοικητικά θέλω να υπενθυμίσω ότι σε μια προσπάθεια να αναδείξουμε την Κέρκυρα και με τον ανταγωνισμό να κρατεί καλά σε άλλες πόλεις κάναμε για πρώτη φορά την προσπάθεια του Χριστουγεννιάτικου χωριού το 2017 σε συνεργασία ΔΟΠΑΠ και Δήμου Κέρκυρας επιφυλακτικά για αρχή με τα όσα λάθη και παραλείψεις αλλά σίγουρα αγκαλιάστηκε από μικρούς και μεγάλους.

Σίγουρα πάντως αποτελεί θετικό γεγονός ότι η ιδέα συνεχίστηκε από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας με τις απαραίτητες βελτιώσεις.