Χρόνια πολλά με δημιουργικότητα και υπομονή…

Πέρασαν και αυτά τα Χριστούγεννα και για λίγο όλοι ξεχαστήκαμε από την ρουτίνα της καθημερινότητας και από τα προβλήματα της δουλειάς.

Όσο όμως και να θέλουμε να τα αφήσουμε στην άκρη αυτά θα εμφανιστούν μπροστά μας αφού οι αλλαγές, οι παρατάσεις και οι τροποποιήσεις νόμων συνεχίστηκαν ακόμα και την εβδομάδα των Χριστουγέννων.

Έχουμε και λέμε…

Νέες παρατάσεις για το κτηματολόγιο: έως 31 Ιανουαρίου 2020

σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Δυτικής Αττικής και Νήσων.

Έως 22 Ιανουαρίου 2020 σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας.

Έως 2 Ιανουαρίου 2020 σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λήμνου και Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

(Θα είναι οι τελευταίες όπως έχει προειδοποιήσει ο Υπουργός ή θα ζήσουμε και το 2020 το φαινόμενο αυτό;)…

Και πάμε τώρα στα αυθαίρετα όπου σε μία προσπάθεια το Υπουργείο να προχωρήσει (επιτέλους) αυτή την διαδικασία έχει εξαγγείλει φοροαπαλλαγές και εκπτώσεις για όσους δηλώσουν τα αυθαίρετα τους μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020.

Σίγουρα το 2020 προβλέπεται να είναι η χρονιά του ακινήτου κι αυτό γιατί ολοκληρώνεται σιγά – σιγά η ηλεκτρονική καταγραφή των ακινήτων από τις υπηρεσίες του κράτους. Η δημιουργία μίας ηλεκτρονικής βάσης για τα ακίνητα με τη διασύνδεση του κτηματολογίου με το Ε9, τα πολεοδομικά στοιχεία από την ηλεκτρονική έκδοση των οικοδομικών αδειών, η ταυτότητα του κτιρίου, τα αρχεία των ηλεκτροδοτήσεων από τον ΔΕΔΔΗΕ και τα αρχεία όλων των αδειοδοτήσεων θα οδηγήσουν άμεσα στον πλήρη έλεγχο και τη λεπτομερή καταγραφή της ακίνητης περιουσίας.

Η πολιτεία στο πλαίσιο αυτό δίνει μια τελευταία ευκαιρία στους πολίτες να τακτοποιήσουν όλες τις εκκρεμότητες που έχουν για τα ακίνητά τους, προκειμένου να γλιτώσουν πρόστιμα και επιπλέον φόρους. Και σίγουρα εδώ ο ρόλος μας θα είναι καθοριστικός για ακόμα μία φορά κάνοντας τον ‘’διαπιστευμένο μηχανικό’’ του κράτους…

Θα μπορούσα να συνεχίσω με το τι μας περιμένει από εδώ και στο εξής αλλά λόγω των ημερών απλά αναφέρθηκα στις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας.

Ίδωμεν…

Χρόνια πολλά σε όλους με δημιουργικότητα αλλά και υπομονή…

*Άρθρο του Νίκου Κορακιανίτη. Πολιτικού Μηχανικού. Ιδιοκτήτης του τεχνικού γραφείου στην Κέρκυρα LAISERGO.