Μέγαρο Καποδίστρια: Κτίστηκε βάσει των σχεδίων του Αρχιτέκτονα Ι. Χρόνη, στη θέση του παλαιότερου αρχοντικού.

Το Μέγαρο Καποδίστρια βρίσκεται στα Μουράγια, στην οδό Καποδιστρίου 124, σε μικρή απόσταση από τα Παλαιά Ανάκτορα και το κτήριο της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας.

Ιστορία του Μεγάρου

Το Μέγαρο Καποδίστρια κτίστηκε γύρω στο 1840 βάσει των σχεδίων του γνωστού αρχιτέκτονα Ιωάννη Χρόνη, στη θέση του παλαιότερου αρχοντικού της οικογένειας Καποδίστρια. 
Την περίοδο του Ιονίου Κράτους χρησιμοποιήθηκε ως κατοικία του Προέδρου της Ιονίου Γερουσίας και μετά την Ένωση στέγασε τη Νομαρχία της Κέρκυρας. 
Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στέγασε την Ιταλική Στρατιωτική Διοίκηση και μετά την Απελευθέρωση χρησιμοποιήθηκε και πάλι ως Νομαρχία.
Το 1977 το Μέγαρο παραχωρήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για να στεγαστεί το Κέντρο Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΚΕΜΕΔΙ), το οποίο ανέλαβε την κατάρτιση των πρώτων ελληνόφωνων μεταφραστών και διερμηνέων που θα στελέχωναν τις υπηρεσίες μετάφρασης κα διερμηνείας της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Πρώτος διευθυντής του ΚΕΜΕΔΙ διετέλεσε ο Καθηγητής Γιάγκος Σιώτης.
Από το 1985 στεγάζει το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Στην μια όψη του τελευταίου χαρτονομίσματος των πεντακοσίων δραχμών απεικονιζόταν στο αριστερό τμήμα ο Ιωάννης Καποδίστριας και στο αριστερό το Μέγαρο Καποδίστρια.

https://www.infokerkyra.gr/aksiotheata/istorika-ktiria/193-megaro-kapodistria.html