Νέα πίστωση 12 εκ. ευρώ για τον Γ’ Κύκλο του ”Εξοικονομώ II”.

Πίστωση 12.165.000 ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το ΕΣΠΑ στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις που έγιναν από κατοίκους της για να ενταχθούν στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ οίκον”.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας -σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη-, ότι συμφωνήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη που είχε στην Αθήνα, με τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη.

“Η εκτίμησή μας, ως περιφερειακή αρχή, είναι ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα και καθώς η χρηματοδότηση του υπουργείου δεν έφθασε να καλύψει όλες τις αιτήσεις που έγιναν από κατοίκους της Περιφέρειας, θα διαθέσουμε την πιο πάνω πίστωση, από το ΠΕΠ, προκειμένου να μην μείνει καμία αίτηση εκτός ένταξης στο εν λόγω πρόγραμμα” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Ο Π. ΝΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Π. ΔΟΥΚΑ ΠΕΡΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, κατά τη συνέντευξη, κληθείς να σχολιάσει δήλωση του δημάρχου Σπαρτιατών Πέτρου Δούκα στην οποία φέρεται να εκφράζει την πρόθεση να ενεργοποιήσει το αεροδρόμιο της λακωνικής πρωτεύουσας, σημείωσε ότι “τα αεροδρόμια γίνονται πλέον από ιδιώτες κι όχι από το κράτος” Τύπου που έδωσε στην Τρίπολη σήμερα Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο Π. Νίκας δήλωσε:

“Εμείς ως περιφερειακή αρχή δεν έχουμε καμία αντίρρηση αν ιδιώτης εκφράσει ενδιαφέρον και βάλει χρήματα να φτιάξει αεροδρόμιο, στην Τρίπολη, στη Σπάρτη, στο Πόρτο Χέλι ή όπου αλλού. Όμως τα αεροδρόμια γίνονται πλέον από ιδιώτες κι όχι από το κράτος, ενώ το μοναδικό δημόσιο αεροδρόμιο της Περιφέρειας, στην Καλαμάτα, γίνεται κι αυτό οσονούπω ιδιωτικό”.

Καταλήγοντας δε, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πολύ σύντομα, “θα έχουμε σχεδόν παντού υδατοδρόμια”.

messinia24.gr