Εντυπωσιακά κτίρια του κόσμου.

Είτε είμαστε λάτρης της αρχιτεκτονικής είτε όχι, όλοι μας εντυπωσιαζόμαστε στην όψη ενός επιβλητικού, καλοσχεδιασμένου και καλοδιατηρημένου κτιρίου.

Δείτε τα εντυπωσιακά κτίρια όπως έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς.

Ναός του Λωτού (Νέο Δελχί, Ινδία)

Αποτελεί οίκο λατρείας της θρησκείας Μπαχάι και κατασκευάστηκε το 1986. Η επιφάνειά του είναι κατασκευασμένη από λευκό μάρμαρο Πεντέλης (!) , ενώ αποτελείται από 25 πέταλα τα οποία σχηματίζουν εννέα πλευρές.

Παλάτι της Βουλής (Βουκουρέστι, Ρουμανία)

Οικοδομήθηκε μέσα σε μόλις 5 χρόνια (1984-1989) και αποτελεί το μεγαλύτερο κτίριο της Ευρώπης! Ο εμπνευστής του και πρώην πρόεδρος της Ρουμανίας Νικολάε Τσαουσέσκου εμπνεύστηκε το “Παλάτι του Λαού”, όπως το αποκαλούσαν, από μία επίσκεψή του στη Β. Κορέα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως για την ανέγερσή του, κατεδαφίστηκε το 20% του ιστορικού κέντρου του Βουκουρεστίου.

Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Παρίσι, Γαλλία)

Πρώην βασιλικό ανάκτορο έξω από την πόλη του Παρισιού. Χρονολογείται πως η κατασκευή του ολοκληρώθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα. Είναι γνωστό για τους τεράστιους κήπους του με πολλά συντριβάνια και αγάλματα, τα οποία κατά βάση αποτυπώνουν την Ελληνική μυθολογία. Το πιο πολυτελές βασιλικό ανάκτορο της Ευρώπης.

Καθεδρικός Ναός της Κολωνίας (Κολωνία, Γερμανία)

Αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά οικοδομήματα γοτθικού ρυθμού και έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Ο ναός παρέμεινε ημιτελής από το 1248 εώς και το 1880, δηλαδή για πάνω από 600 χρόνια. Το μεγαλείο του καθεδρικού, αποτελεί στοιχείο που τον κάνει να ξεχωρίζει και -συνεπώς- να είναι σε αυτή τη λίστα.

Mεγάλο Τζαμί του Τζενέ (Τζενέ, Μαλί)

Ο λόγος που βρίσκεται εδώ θα ακουστεί αρκετά περίεργος: είναι το μεγαλύτερο κτίριο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από λάσπη! Από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Αφρικής, κατασκευασμένο τον 13ο-14ο αιώνα.