Τέλος Φεβρουαρίου ανοίγει η εφαρμογή για τις 24-48 δόσεις.

Στο τέλος Φεβρουαρίου, με πιθανότερη ημερομηνία την 26η του μήνα, προγραμματίζεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη νέα πάγια ρύθμιση των 24 έως 48 δόσεων. Μάλιστα, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, όσοι φορολογούμενοι ρύθμισαν οφειλές από την 1η Νοεμβρίου 2019 και μετά με την υφιστάμενη πάγια ρύθμιση των 12 έως 24 δόσεων θα μπορούν να μεταφερθούν στη νέα πάγια ρύθμισης με τις περισσότερες δόσεις.

Σημειώνεται ότι με βάση τον τελευταίο φορολογικό νόμο οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε έως 24 μηνιαίες δόσεις όσον αφορά τακτικές φορολογικές υποχρεώσεις όπως ο φόρος εισοδήματος, ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ και άλλοι φόροι όπως και τέλη στην Εφορία ή στα τελωνεία που βεβαιώθηκαν εντός του 2019 αλλά κατά την 1η Νοεμβρίου 2019 δεν είχαν εντάξει τις οφειλές τους αυτές σε άλλη ρύθμιση που ήταν ενεργή. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορούν να ρυθμίσουν τις συγκεκριμένες οφειλές χωρίς να λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια.

Επίσης στη νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όλες οι παλαιότερες οφειλές προς την Εφορία που έχουν μείνει αρρύθμιστες. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορούν να καταβάλουν τα χρέη τους έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις εάν αυτά προέρχονται από φόρους εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ ή άλλους φόρους ή μέχρι και σε 48 μηνιαίες δόσεις αν τα εν λόγω χρέη προέρχονται από φόρους κληρονομιάς ή από φορολογικά ή τελωνειακά πρόστιμα. Ο αριθμός των δόσεων για τις έκτακτες οφειλές που ρυθμίζονται σε έως και 48 δόσεις καθορίζεται με βάση το εισόδημα του οφειλέτη.https://www.capital.gr/oikonomia/3406468/telos-febrouariou-anoigei-i-efarmogi-gia-tis-24-48-doseis