Σεισμός Τουρκία: Κίνδυνος για κατάρρευση και άλλων κτιρίων.

Ελάχιστες είναι οι ελπίδες να βρεθούν άτομα ζωντανά στην Τουρκία μετά τον ισχυρό σεισμό.

Ζωή στα ερείπια

Σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν, μια 35χρονη γυναίκα και η νεογέννητη κόρη της ανασύρθηκαν ζωντανές από τα χαλάσματα στην περιοχή Μουσταφά Πασά της επαρχίας Ελαζίγ. Οι διασώστες, που άκουσαν τις φωνές τους, χρειάστηκαν πολλές ώρες για να τις προσεγγίσουν, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ο σύζυγός της είναι μεταξύ των νεκρών.

Η AFAD καλεί τους κατοίκους να μην επιστρέφουν στα κατεστραμμένα κτίρια καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης. Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, στις δύο επαρχίες 645 κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 76 κατέρρευσαν.

Σήμερα το πρωί, 38 ώρες μετά τον σεισμό τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν άλλα 3 άτομα, ωστόσο η κατάστασή του ενός δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη.

Στο μεταξύ, ο τουρκικός τύπος και ειδικότερα εκείνος που πρόσκειται προς την αντιπολίτευση, καταγγέλλει την κυβέρνηση για πλημμελή πρόληψη.

«Τόσους σεισμούς έχουμε ζήσει, ακόμη δεν πήραμε το μάθημα», γράφει η εφημερίδα «Τζουχουριέτ». «Τα κτίρια έχουν σαπίσει και ο δήμος το γνώριζε», αναφέρει, ενώ μεγάλος ντόρος γίνεται για καθηγητή γεωλογίας που είχε προβλέψει ακριβώς το σεισμό από τον Οκτώβριο (σε εκπομπή του CNN Türk).

Πηγή – Φωτογραφία https://www.in.gr/2020/01/26/world/seismos-tourkia-megalonei-lista-ton-nekron-proeidopoiisi-gia-katarreysi-kai-allon-ktirion/