Μουσείο – θέατρο Σαλβαντόρ Νταλί: Το μεγαλύτερο σουρεαλιστικό έργο στον κόσμο.

Το μουσείο – θέατρο Σαλβαντόρ Νταλί βρίσκεται στην γενέτειρα πόλη του διάσημου σουρεαλιστή ζωγράφου και είναι ένα δημιούργημα του ίδιου, ο οποίος εργάστηκε 15 χρόνια πάνω στη μελέτη και δημιουργία του μουσείου. Eίναι χτισμένο στο χώρο που κάποτε βρισκόταν το θέατρο της πόλης, το οποίο καταστράφηκε κατά τον Ισπανικό εμφύλιο και εγκαινιάστηκε το 1974 για να αποτελέσει το μεγαλύτερο σουρεαλιστικό έργο στον κόσμο.

Το κτίριο εντυπωσιάζει ήδη από έξω με τον κόκκινο τοίχο με τα αυγά στην κορυφή του να προδιαθέτουν για το τί θα αντικρίσει ο επισκέπτης εντός του.

Στις 22 αίθουσές του υπάρχουν πάνω από 1500 γλυπτά, πίνακες, φωτογραφίες, σχέδια, σκίτσα και πολλά άλλα, τα οποία καλύπτουν όλες τις καλλιτεχνικές εκφάνσεις του Νταλί (ιμπρεσιονισμός, φουτουρισμός, κυβισμός κ.ά) αλλά και τις σουρεαλιστικές δημιουργίες του των τελευταίων χρόνων της ζωής του.

Άλλα σημαντικά εκθέματα είναι ένα ολόκληρο σαλόνι το οποίο από συγκεκριμένη οπτική γωνία μοιάζει με γυναικείο πρόσωπο, ο πίνακας της γυναίκας του Νταλί Gala, το τεράστιο σταχτοδοχείο, το τηλέφωνο – αστακός κ.ά. Δε χρειάζεται να είστε λάτρης του Νταλί για να πάτε στο μουσείο. Είναι απλά μοναδικό και αποζημιώνει τον κάθε επισκέπτη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του.Ιστοσελίδα:http://www.salvador-dali.org/museus/figueres/index.html

https://www.taxidologio.gr/figueres-todo-theater-museum-dali.html