Το ΑΣΕΠ εκσυγχρονίζεται! Ποιες αλλαγές θα φέρει η τεχνολογία για να «χτυπηθεί» η γραφειοκρατία.

Μία σειρά μέτρων αναμένεται να πάρει το επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να μειώσει την καλπάζουσα γραφειοκρατεία του ΑΣΕΠ.

Στο υπουργείο έχει τεθεί ως μείζονος σημασίας ζήτημα ο εκσυγχρονισμός του φορέα ούτως ώστε να σταματήσει να αποτελεί εμπόδιο για κάθε εξυπηρετούμενο πολίτη.

Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντηση του Τάκη Θεοδωρικάκου με τον πρωθυπουργό συμφωνήθηκε ένα πακέτο νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα κινείται προς την κατεύθυνση της διαφάνειας και της βελτίωσης των διαδικασιών πρόσληψης. Αυτό θα επιτευχθεί με επιλογή αντικειμενικών κριτηρίων που ήδη ισχύουν, αλλά σε μικρότερο χρόνο και με λιγότερο κόπο για τους ενδιαφερόμενους, μέσω και της απλοποίησης των διαδικασιών των προκηρύξεων μέσα από τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του ΑΣΕΠ.

Κύρια μεταρρύθμιση θα αποτελέσει η στο εξής ηλεκτρονική κατάθεση των απαιτούμενων εγγράφων για τη συμμετοχή ενός υποψηφίου στις προκηρύξεις της ανεξάρτητης Αρχής.

Αυτό θα οδηγήσει στη μείωση, κατά το ήμισυ, του χρόνου ολοκλήρωσης των διαδικασιών πρόσληψης, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζονταν μέχρι και τρία χρόνια για να ολοκληρωθούν.

Ακόμα, στις άμεσες διορθωτικές κινήσεις του υπουργείου περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση των υπηρεσιών των δήμων, οι οποίοι σήμερα αδυνατούν να ανταποκριθούν σε κρίσιμα θέματα λόγω απουσίας των κατάλληλων υπαλλήλων και κυρίως όσων σχετίζονται με τεχνικές υπηρεσίες.

Γι’ αυτό, σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ και το ΤΕΕ θα συνάπτονται συνεργασίες με ιδιώτες μηχανικούς που θα διοχετεύονται σε δήμους με ελλείψεις στον εκάστοτε τομέα.

Έτσι η Αυτοδιοίκηση θα είναι ικανή να παράγει έργα χωρίς τις στρατιές υπαλλήλων των προηγούμενων ετών που ανακυκλώνονταν και δεν χρησιμοποιούνταν εν τέλει στο έπακρο.

Πηγή: newsbreak.gr