Τα 7 πιο άσχημα κτίρια του κόσμου.

Υπάρχουν κτήρια που αποτελούν στολίδια της αρχιτεκτονικής, κλασσικής ή μοντέρνας και εντυπωσιάζουν για τη δημιουργική σκέψη που βρίσκεται πίσω από την κατασκευή τους αλλά και με την ομορφιά τους. Υπάρχουν όμως και μερικά που κάνουν όσους τα βλέπουν να αναρωτιούνται τι ακριβώς σκεφτόταν ο αρχιτέκτονας που τα σχεδίασε.

Ακολουθούν τα 7 πιο άσχημα και μισητά κτίρια στον κόσμο

1. Το Δημαρχείο της Βοστώνης

Η κατασκευή του κτιρίου ολοκληρώθηκε το 1968.
Η κατασκευή του κτιρίου ολοκληρώθηκε το 1968.

Η κατασκευή του κτιρίου ολοκληρώθηκε το 1968 και έχει κατακριθεί για το αμφιλεγόμενο στυλ αρχιτεκτονικής και το σκούρο χρώμα.

Fun Fαct: Το Δημαρχείο θεωρείται τόσο άσχημο που οι κάτοικοι ζήτησαν την κατεδάφισή του, πριν καν ολοκληρωθεί η κατασκευή.

2. Το ξενοδοχείο Ryugyong στην Βόρεια Κορέα ή αλλιώς «Το καταραμένο ξενοδοχείο»

Έχει δεχτεί σκληρή κριτική για τον άσχημο σχεδιασμό του και έχει παραμείνει κλειστό για 30 ολόκληρα χρόνια. Θεωρείται το ψηλότερο ακατοίκητο κτίριο του κόσμου και ένα από τα πιο άσχημα ξενοδοχεία που έχουν κατασκευαστεί.

3. Το ξενοδοχείο Lincoln Plaza στην Βρετανία

Έχει χαρακτηριστεί το «κτίριο του τρόμου» και το 2016 πήρε βραβείο για το πιο άσχημο κτίριο στην Βρετανία. Παρόλα αυτά, όλα τα διαμερίσματα πωλήθηκαν πριν καν ολοκληρωθεί η κατασκευή του.

4. Η εστία Simmons Hall του MIT

Αν και στα κτίρια που προορίζονται για φοιτητές δεν δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην αρχιτεκτονική τους, αυτό το κτίριο ξεχωρίζει για το περίεργο σχεδιασμό του. Το έχουν παρομοιάσει με ”σφουγγάρι” και αποτελεί ζήτημα ενδιαφέροντος για όποιον το δει.

5. Ο πύργος Kaden στο Κεντάκι, ΗΠΑ

Το έχουν παρομοιάσει ότι μοιάζει με ένα τεράστιο κουτί με χαρτομάντιλα. Αποτελείται από 15 ορόφους γραφείων. Έχει λάβει διάφορα μη κολακευτικά σχόλια, όπως: αρχιτεκτονικό σφάλμα, απαράδεκτο κτίριο, και γιγαντιαίο κουτί.

Fun Fact: Στην είσοδο του κτιρίου υπάρχει μια επιγραφή που γράφει: «Αμφιλεγόμενο αλλά και κόσμημα», μια ατάκα με την οποία αναγνωρίζουν την ιδιαιτερότητα του κτιρίου.

6. Ο τηλεοπτικός πύργος Žižkov στην Τσεχία

Ίσως αποτελεί ένα από τα πιο περίεργα κτίρια που έχουμε δει μέχρι τώρα. Κατασκευάστηκε το 1980 και θεωρείται το δεύτερο πιο άσχημο κτίριο στον κόσμο, σύμφωνα με το ράδιο CBC. Εκτός από την περίεργη κατασκευή του, μεγάλη εντύπωση και απορία προκαλούν τα μωρά που σκαρφαλώνουν.

7. Το μουσείο Royal Ontario στον Καναδά

Όταν άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχτεί το κόσμο το 2007, ο σχεδιαστής, Μάικλ Λι Τσιν, δεν έλαβε ιδιαίτερα καλά σχόλια για τον σχεδιασμό του κτιρίου από γυαλί, χάλυβα και κεκλιμένους τοίχους.

πηγή: Insider