Αδήλωτα τετραγωνικά: Άνοιξε η πλατφόρμα – Δείτε το βίντεο.

Ξεκίνησε στις 2.00 μ.μ. σήμερα η λειτουργία της πλατφόρμας για τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα και μέσα στα πρώτα 40 λεπτά την είχαν ήδη επισκεφθεί 4.500 πολίτες που διεκπεραίωσαν με επιτυχία τις διορθωτικές δηλώσεις τους, ακολουθώντας τέσσερα απλά βήματα.  

Η πλατφόρμα διαμορφώθηκε από την Κεντρική Ενωση Δημων Ελλάδας σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την ΑΑΔΕ με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων. Ακολουθώντας τις οδηγίες, κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου μπορεί, πλέον, να δηλώσει στον δήμο τα ορθά τετραγωνικά σύμφωνα με το Ε9.

Παράλληλα, απαλλάσσεται από τις υπέρογκες αναδρομικές χρεώσεις σε βάθος πενταετίας και τα πρόστιμα που επέβαλε κάθε δήμος στο παρελθόν. Η χρέωση ξεκινά από την 1/1/2020 και θα εμφανισθεί στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος που αναμένεται στο τέλος του καλοκαιριού. Παρά την απαλλαγή των αναδρομικών χρεώσεων, οι δήμοι αναμένουν σημαντικά έσοδα από την χρέωση των δημοτικών τελών με βάση το Ε9. Η προθεσμία για την υποβολή διορθωτικών δηλώσεων λήγει στις 31 Μαρτίου. Μετά από αυτή την ημερομηνία ή και την πιθανή παράτασή της, όποιος θα δηλώνει διόρθωση τετραγωνικών θα επιβαρύνεται με προσαυξήσεις που φθάνουν έως και στο 200%.

Οσοι ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν την εφαρμογή αυτή που επίσημα ονομάζεται «Πλατφόρμα Δήλωσης Διόρθωσης Τ.Μ. Ακινήτων προς τους ΟΤΑ», θα πρέπει κατ’ αρχάς να εντοπίσουν το σχετικό μπάνερ που έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες των Υπουργείων Εσωτερικών (ypes.gr), Ψηφιακής Διακυβέρνησης (minadmin.gr), της ΚΕΔΕ (kedke.gr) και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (gsis.gr).