«Ζητήματα Επαγγελματικής Ηθικής του Μηχανικού».

Για πρώτη φορά οργανώνεται ημερίδα προπτυχιακών φοιτητών στην οποία θα συζητηθούν Ζητήματα Επαγγελματικής Ηθικής του Μηχανικού.

Η Φοιτητική Ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σας προσκαλεί σε ημερίδα με θέμα:

«Ζητήματα Επαγγελματικής Ηθικής του Μηχανικού»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, και ώρα 10:00 π.μ., στις Αίθουσες Πολυμέσων, Κτήριο Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΕΜΠ.

Ομιλήτριες/ες:

Σταμάτης Μπουρμπούλης: General Manager at Euronav Ship Management (Hellas) Ltd.Νικόλαος Καψάλης: Plant Lead at KYKNOS SA.

Θεοδόσης Σταματέλλος: Lloyd’s Register Marine & Offshore South Europe Area Manager.

Βαγγέλης Μάλλιος: Νομικός, Μέλος της ΕΗΔΕ ΕΜΠ.

Γιώργος Προφητηλιώτης: Υπ. Δρ. Σχολής ΧΜ ΕΜΠ. «Διαστημική Οικονομία, Βιομηχανία και Βιοηθική».

Δρ. Γεώργιος Δημόπουλος: Ph.D. Principal Specialist, Head of R&D and Advisory. DNV GL – Region South East Europe, Middle East & Africa.

Φίλιππος Καρατζίκος: Αξιολογητής συστημάτων διαχείρισης ποιότητας.

Για πρώτη φορά οργανώνεται ημερίδα προπτυχιακών φοιτητών στην οποία θα συζητηθούν Ζητήματα Επαγγελματικής Ηθικής του Μηχανικού. Είναι γεγονός, ότι πέρα από την υψηλή κατάρτισή τους και τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, οι σπουδαστές μηχανικοί πρέπει να εφοδιάζονται με ικανότητες που θα τους βοηθήσουν, ώστε να αντεπεξέρχονται αξιόμαχα σε ζητήματα υπεύθυνης επαγγελματικής συμπεριφοράς και ηθικής απόφανσης σε καθημερινά διλήμματά τους στον χώρο της βιομηχανίας. Το επάγγελμα του μηχανικού συμβάλλει στην ανθρώπινη ευμάρεια και στην βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Σκοπός της ημερίδας είναι να θέσει ορισμένα ενδεικτικά ζητήματα επαγγελματικής ηθικής σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, ερευνητές και επαγγελματίες, που αφορούν την επαγγελματική καθημερινότητα ενός μηχανικού στη βιομηχανία. Ευελπιστούμε να φωτιστούν πτυχές του σχεδιασμού, της κατασκευής και της χρήσης τεχνημάτων, αλλά και της συγκρότησης διαδικασιών ποιοτικού ελέγχου (ISO, Standard Operation Procedures κτλ.), ώστε να αναδείξουμε την κοινωνική, οικονομική και τεχνολογική σημασία της ηθικής παραμέτρου σε όλο αυτό το πεδίο. Στόχος της ημερίδας είναι η συζήτηση τέτοιων ερωτημάτων να προπαρασκευάσει κατάλληλα τους μελλοντικούς επαγγελματίες μηχανικούς ως προς την κατανόηση και την επίλυση διλημμάτων που προκύπτουν στο χώρο εργασίας τους.