Αναγκαία η ηλεκτρονική διευθέτηση υποθέσεων στην Πολεοδομία.

Με ηλεκτρονικό τρόπο καλούνται οι δημότες και οι μηχανικοί να επικοινωνούν και να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στην Πολεοδομία Ρεθύμνου, με ανακοίνωση που εκδόθηκε στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον ιό Covid-19.

Έτσι, η Πολεοδομία Ρεθύμνου καλεί τους συμπολίτες που είτε έχουν εκκρεμότητες είτε θέλουν να υποβάλλουν νέες αιτήσεις προς την Υ.ΔΟ.Μ να το πράττουν μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e mail) αφενός λόγω των προληπτικών μέτρων που οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο εξάπλωσης της πανδημίας στην πόλη μας και, αφετέρου λόγω της, επιβεβλημένης εξαιτίας ειδικών συνθηκών, υποστελέχωσης της Υπηρεσίας.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται (χωρίς επισυναπτόμενα έγγραφα) στην ηλεκτρονική δ/νση: ydom-protokollo@rethymno.gr

Μετά την ηλεκτρονική καταχώρηση της αίτησης, θα ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος με e-mail για τον αριθμό πρωτοκόλλου και τον υπάλληλο που έχει χρεωθεί την αίτηση.

Η επικοινωνία του αρμόδιου υπαλλήλου και των μηχανικών θα γίνεται ηλεκτρονικά κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Είναι σημαντικό να αποφεύγεται η αυτοπρόσωπη επίσκεψη στην Πολεοδομία ώστε να προστατευθεί η υγεία δημοτών κι εργαζομένων στην Υπηρεσία, προκειμένου να συνεχίσουν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες.

Σημειώνεται, δε, ότι η Πολεοδομία του Δήμου Ρεθύμνης εξυπηρετεί και τους δημότες των Δήμων Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου και Ανωγείων, οι οποίοι δεν διαθέτουν αντίστοιχη Υπηρεσία.

Όπως σημείωσε στον Team FM ο ειδικός συνεργάτης του δήμου σε θέματα πολεοδομικής φύσης Στέλιος Ξεζωνάκης, «οι δημόσιες υπηρεσίες ουσιαστικά αποδεκατίστηκαν μετά τις άδειες ειδικού σκοπού κι εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε τις υπηρεσίες ανοιχτές με κάποια καινούρια δεδομένα. Παρακαλούμε όλους τους δημότες και κυρίως τους μηχανικούς να κάνουν τις αιτήσεις τους προς την ΥΔΟΜ ηλεκτρονικά.

Θέλω να το τηρήσουμε όλοι, ώστε να προστατευθεί η υγεία μας και να βοηθήσουμε τους λίγους υπαλλήλους που έχουν μείνει να δουλέψουν με ασφάλεια.

Είναι μία καινούρια κατάσταση που μπορούμε να την υποστηρίξουμε και να πάμε σε μία λύση, την οποία θα την συνεχίσουμε όταν θα είμαστε καλά και παρόντες και μετά την κρίση».

ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Τα νέα δεδομένα με τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό έχουν δημιουργήσει αβεβαιότητα και στον τεχνικό κλάδο, καθώς πολλά εργοτάξια συνεχίζουν να δουλεύουν, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν αποφάσεις περί του αντιθέτου.

«Οι συνάδελφοι μηχανικοί ήμασταν σε μία ανοδική πορεία τους τελευταίους μήνες, και στα τεχνικά συνεργεία. Αυτή τη στιγμή βέβαια σιγά σιγά όλα θα παγώσουν. Όσο περνάνε οι μέρες θα φανεί αυτό. Πολλά γραφεία έχουν κλείσει, όσοι είχαν υπαλλήλους τους έχουν στείλει σπίτι τους και δουλεύουν εξ αποστάσεως.

Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση. Άλλωστε το δικό μας αντικείμενο αφορούσε το κομμάτι του τουρισμού κυρίως. Απόφαση σαφής που να κλείνει τα εργοτάξια δεν υπάρχει. Έχουν ζητήσει οι σύλλογοι των εργοληπτών από το υπουργείο να βγάλουν μία σαφή ανακοίνωση. Υπάρχει ένα κενό που πρέπει να διευκρινιστεί», σημείωσε ο κ. Ξεζωνάκης, βλέποντας πως η κατάσταση και στον συγκεκριμένο χώρο είναι ασαφής.