Σπίτια χτισμένα με τα πιο περίεργα υλικά!

Η Daily Telegraph κατέγραψε τα σπίτια- ή άλλα κτίρια- που ξεκίνησαν από μία… τρελή ιδέα για πρώτη ύλη. Είτε πρόκειται για τουβλάκια Lego, για σακιά από άμμο, κομμάτια πορσελάνης ή απλά και ταπεινά χόρτα, το αποτέλεσμα σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο.

Ο παρουσιαστής του Top Gear, James May, με περίπου 1.000 εθελοντές έφτιαξαν το πρώτο ολοκληρωμένο σπίτι από τουβλάκια Lego στο Surrey το 2009. Χρειάστηκαν 3,3 εκατ. τουβλάκια, ενώ το σπίτι περιελάμβανε τουαλέτα και ντουζιέρα.

Ενας Κινέζος εργάτης έφτιαξε το «αυγό-σπιτο» γιατί δεν μπορούσε να καλύψει το υψηλό κόστος ζωής στο Πεκίνο. Η μικρή καμπίνα είναι από καλάμια μπαμπού, σακούλες με σπόρους και είναι τοποθετημένο σε μία κανονική γειτονιά.

Ο καλλιτέχνης Tito Ingenieri στέκεται μπροστά στο σπίτι που έφτιαξε από περισσότερα από 30.000 μπουκάλια στην Αργεντινή.

Ένας Παλαιστίνιος έχτισε το σπίτι του από σάκους άμμου στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Ο άνθρωπος χρησιμοποίησε τα σακιά άμμου αντί για τσιμέντο, χάλυβα και χαλίκι, λόγω της έλλειψης δομικών υλικών εισαγόμενων από το Ισραήλ.

Ενα σπίτι από χόρτα στη Νορβηγία.

Δημιουργήθηκε για να χρησιμοποιείται ως στρατώνας στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, αλλά οι ιδιοκτήτες του είδαν σε αυτό ένα σπίτι, χωρίς να τους ξενίζουν τα κυματοειδή φύλλα σιδήρου. Το πούλησαν για 500.000 λίρες το 2006.

Ένα αυτάρκες, με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, κτίριο- χτισμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από σκουπίδια, συμπεριλαμβανομένων και μεταχειρισμένων ελαστικών αυτοκινήτων

Το Μουσείο Πορσελάνης στην κινεζική παράκτια πόλη της Tianjin καλύπτεται με εκατομμύρια κομμάτια από σπασμένη και κατεστραμμένη πορσελάνη, 16.000 κομμάτια αρχαίας πορσελάνης και 20 τόνους φυσικών κρυστάλλων. Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Το διάσημο, πρώτο, ξενοδοχείο πάγου στη Σουηδία. Η θερμοκρασία στα δωμάτια φτάνει τους -5°C.

Στην «πόλη των κοντέινερ» στο ανατολικό Λονδίνο τα παλιά εμπορευματοκιβώτια μεταφοράς μετατρέπεται σε καταλύματα -συμπεριλαμβανομένων και στούντιο για καλλιτέχνες
Η 76χρονη Maria Ponce, στέκεται μπροστά στο σπίτι της, κατασκευασμένο από πλαστικά μπουκάλια, στο χωριό El Borbollón, το Ελ Σαλβαδόρ το 2007. Έχτισε το σπίτι με πλαστικά μπουκάλια γιατί δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει ή να χτίσει ένα πιο συμβατικό σπίτι.

Maria Ponce, 76, stands inside her house made out of plastic bottles, in the village of El Borbollon, El Salvador in  2007. She built the house with plastic bottles because she could not afford to buy or build a more conventional home.

Πηγές: