Τα 5 ψηλότερα κτήρια για το 2020.

Η αρχιτεκτονική υπερκατασκευή σε διάφορες περιοχές ανά το κόσμο παρέχει εκπληκτικές προσθήκες στα ψηλότερα κτήρια της φετινής χρονιάς. Ένας αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη και μπορεί να δει το Burj Khalifa του Ντουμπάι να χάνει τη πρωτιά για το 2020. Ωστόσο, υπάρχουν αμφιβολίες αν ο πολύ καθυστερημένος Jeddah Tower ή ο Dubai Creek Tower θα φτάσουν τα προτεινόμενα ύψη φέτος.

κτήρια
Πηγή εικόνας: TheSpaces.com

To TheSpaces.com απευθύνθηκε στο Council on Tall Buildings and Urban Habitat  για τα τελευταία δεδομένα σχετικά με τα επίσημα ύψη των κτηρίων και την πρόοδο των κατασκευών. Η τρέχουσα οικονομική και πολιτική μας δυσκολεύει να προβλέψουμε τι μπορεί να συμβεί με κάποια από αυτά τα επικά κτήρια. Το πνεύμα αισιοδοξίας που συχνά έρχεται με μια νέα δεκαετία, μας κάνει να πιστεύουμε ότι κάποια από αυτά θα ολοκληροθούν. Τέλος, η αυξανόμενη παγκόσμια εστίαση στη βιωσιμότητα οδήγησε στη κατασκευή ψηλών κτιρίων χρησιμοποιώντας πιο οικολογικές μεθόδους και υλικά.

1. Jeddah Tower

κτήρια
Πηγή εικόνας: TheSpaces.com

Θα μπορούσε αυτή να είναι η χρονιά που το ψηλότερο κτήριο όλων των εποχών τελειώνει τελικά; Η κατασκευή του Jeddah Tower στη Σαουδική Αραβία έχει μολυνθεί από πολιτικά, οικονομικά και εργασιακά ζητήματα, ενώ η προτεινόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης του 2020 θεωρείται μη ρεαλιστική εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, οι πρόσφατοι θόρυβοι υπονοούν ότι η κατασκευή μπορεί να ενισχυθεί τους επόμενους μήνες. Έτσι υπάρχει η πιθανότητα το κτήριο που σχεδιάστηκε από την Adrian Smith + Gordon Gill Architecture να φτάσει στο τελικό του ύψος, περίπου 1.000 μέτρα, μέχρι το τέλος του έτους.

2. Wuhan Greenland Center

κτήρια
Πηγή εικόνας: TheSpaces.com

Θα ήταν αφελές να συνεχίσουμε να συμπεριλαμβάνουμε αυτόν τον πύργο στη Σαγκάη στη λίστα μας. Βέβαια μετά από μια πρόσφατη αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών, η πρόοδος αναμένεται να συνεχιστεί κανονικά. Ο πύργος μπορεί να φτάσει στο ανώτατο ύψος του μέχρι τέλος του 2020. Όπως και με τον Jeddah Tower, το έργο αντιμετώπισε μια σειρά προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης να μειωθεί το προτεινόμενο ύψος σε 475 μέτρα λόγω των κανονισμών του εναέριου χώρου.

3. Dongguan International Trade Center

Πηγή εικόνας: TheSpaces.com

Μέρος ενός συγκροτήματος με πέντε ξεχωριστά κτήρια στο κέντρο του Dongguan, αυτός ο πύργος 432 μέτρων θα ανέβει πάνω από ένα ιστορικό κτήριο που περιέχει καταστήματα και εστιατόρια. Ο σχεδιασμός εμπνέεται από το φυσικό περιβάλλον του Dongguan στο  Pearl River Delta και το κτήριο βρίσκεται για να προσφέρει άμεση θέα στο κοντινό βουνό Huanggi. Η λοξοτομημένη σιλουέτα του μοιάζει με το μπουμπούκι της μανόλιας Yulan.

4. Diamond Tower

κτήρια
Πηγή εικόνας: TheSpaces.com

Αρκετές λεπτομέρειες γίνονται γνωστές σχετικά με τα έργα που βρίσκονται υπό κατασκευή στη Σαουδική Αραβία. Το Diamond Tower θα γίνει το δεύτερο ψηλότερο κτήριο στη Σαουδική Αραβία και ένα από τα ψηλότερα κτήρια κατοικιών στον κόσμο. Μόλις ολοκληρωθεί θα είναι το μοναδικό κτήριο στον κόσμο που θα κάνει μια πλήρη 360 μοίρες στροφή κατά μήκος του ύψους της.

5. Abu Dhabi Plaza

Πηγή εικόνας: TheSpaces.com

Το Abu Dhabi Plaza είναι μια μικτής χρήσης κτήριο που κατασκευάζεται στην πρωτεύουσα του Καζαχστάν, Nur-Sultan. Το έργο περιλαμβάνει πέντε πύργους και ένα βάθρο λιανικής πώλησης. Ο ένας από τους πύργους να γίνει ένα από τα ψηλότερα κτήρια στην Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών που σχηματίζεται από τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες. Ο πύργος των 382 μέτρων που σχεδιάστηκε από το HKR Architects  θα αποτελέσει τον κεντρικό φάρο για τη νέα αστική περιοχή.

Πηγή: TheSpaces.com