“Μονόδρομος η παράταση στα αυθαίρετα, παρά την εμμονή του Υπουργείου”, γράφει ο Ν. Κορακιανίτης.

Την προηγούμενη Κυριακή το άρθρο μου είχε ως τίτλο «αυταρχική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ», πραγματικά πίστευα ότι θα τέλειωνε εκεί το Υπουργείο.

Και σήμερα ήρθε μια νέα ανακοίνωση ακόμα ποιο «αυταρχική» με την οποία αφενός ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δοθεί παράταση στα αυθαίρετα αφετέρου κάνει και υποδείξεις για ακόμα μια φορά ότι «είναι παντελώς ανακριβές ότι η εξέλιξη αυτή προκαλεί πρόβλημα στις μεταβιβάσεις ακινήτων».

Και μάλιστα για να δικαιολογήσει την φράση αυτή αναφέρει ότι « η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων εφόσον ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί δεν μπορεί να αποτελεί προϋπόθεση για τις μεταβιβάσεις. Για το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να εκδοθεί από το ΥΠΕΝ διευκρινιστική εγκύκλιος».

Δηλαδή διευκρινιστική εγκύκλιος της τελευταίας στιγμής μόνο και μόνο για να αποδείξει το ΥΠΕΝ ότι οι μηχανικοί τόσο καιρό έλεγαν την αλήθεια αλλά επειδή δεν θέλουν νέα παράταση θα φανεί ότι το σκέφτηκαν οι ίδιοι!

Εντάξει τώρα αυτές οι ανακοινώσεις μόνο απαράδεκτες μπορούν να χαρακτηριστούν, και αναφέρω αυτή την λέξη γιατί πραγματικά δεν δείχνουν κανένα σεβασμό στον Επιστημονικό μας κλάδο που στήριξε κάτω από αντίξοες συνθήκες (και το γνωρίζει το Υπουργείο) την κάθε μεταρρύθμιση.

Ξεχνά ότι εμείς είμαστε οι άνθρωποι που τρέχουμε τις νέες μεταρρυθμίσεις ακόμα και στο μεταβατικό στάδιο όπου όλα είναι ρευστά, ξεχνά ότι εμείς μεταφέρουμε στους πολίτες την τελευταία στιγμή όπως άλλωστε και εμείς το μαθαίνουμε τα νέα δεδομένα χάνοντας πολύτιμο χρόνο από την καθημερινή μας δραστηριότητα και χωρίς να πληρωνόμαστε γι αυτό γιατί ναι είναι υποχρέωση μας η στήριξη του πολίτη.

Να περιμένω λοιπόν τον Υπουργό  να κάνει πράξη την «εμμονή του» και να μην δώσει παράταση ώστε να αποδείξει ότι η Κυβέρνηση είναι φερέγγυα σε όσα έχει με τόσο αυταρχικό τρόπο ή θα δούμε ξανά λίγες ώρες πριν την ληξη της τελευταίας παράτασης μια ακόμα η οποία θα υπενθυμίζει το αλαλούμ νομοθετημάτων που ισχύει σε αυτή την χώρα αφού θα αναγκαστεί να αντιληφθεί την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί; 

Και μην ξεχνάμε τον ρόλο του ΤΕΕ το οποίο θα πρέπει να συνεδριάσει άμεσα, εκτάκτως για να λάβει αποφάσεις για δυναμικές ενέργειες. 

Να το δούμε δίπλα μας επιτέλους όχι απέναντι μας.

Νικόλαος Κορακιανίτης – Πολιτικός Μηχανικός.